Vilket badkar passar ditt badrum?

När det är dags att genomföra en badrumsrenovering passar många på att byta ut inredningen på samma gång. Det är visserligen inte något måste att handfat, badkar och toalett måste bytas ut bara för att ytskiktet i kakel eller badrumsmattan är så dåligt att renovering krävs. Men ska man få det riktigt fint är det lika bra att göra allt på samma gång. Utöver det sticker äldre detaljer ut relativt mycket om resterande av inredningen ser ny ut.

Det svåra är därför inte att välja OM ny inredning ska köpas utan vilken stil man vill ha. Bara när det kommer till badkar finns det flera olika modeller och former att välja på.

badrumsinredning

Hur stort badkar man du ha?

I små badrum finns det ofta inte något alternativ utan badkarets längd får vara den längd det är från ena sidan till andra sidan väggen. Men i större badrum finns helt andra möjligheter. Ska det vara för en person eller fler? För de allra minsta utrymmena finns sittbadkar. Inte den allra vanligaste modellen men perfekt för de med lite utrymme men ett stort behov av att kunna bada.

Vill du ha några extra funktioner på badkaret?

Det finns de som har inbyggda massagestrålar vilket självklart kan vara otroligt skönt för den som ofta har en hård och stel rygg. Det kostar mer men ger även mer tillbaka. Här kommer också valet om man vill ha bubbelbad eller inte.

Den estetisk frågan

Hur ska det se ut? Även här finns flera aspekter. Något som många tycker är snyggt är när badkaret står på ”tassar” istället för ha en heltäckande sida så som var mycket vanligt på 70-talet. Här kommer även frågan om man vill ha ett klassiskt rektangulärt med kanter som är lika höga eller ett med mer rundade former som går upp mer på kortkanterna.

Vad får det kosta?

Här är det bara budgeten för badrumsrenoveringen som får avgöra.