Glasmosaik

En detalj inom inredning som börjar bli allt mer populär är så kallad glasmosaik, som kan användas på många olika sätt, för att göra ytor och detaljer i hemmet mer intressanta och lyxiga. Man kan t.ex. klä hela väggar med glasmosaik, eller så kan det användas på små ytor, där man vill att ljuset ska reflektera lite extra, eller varför inte klä in något som annars är ganska trist, som t.ex. ett handfat, med vacker och exklusiv glasmosaik?

Förutom att glasmosaik är vackert har det även flera andra fördelar:

Det är hållbart, så man behöver inte oroa sig för skador på det. Det är lättskött och kräver inget speciellt underhåll.
Dessutom kan det lätt kombineras med andra material, som t.ex. vanlig, mer traditionell mosaik eller kakelplattor, om man vill skapa en yta som är riktigt intressant.

Vidare kan glasmosaik idag även specialbeställas om man vill det, så det går att få tag på glasmosaik idag som ser ut exakt som du vill ha det. Hos vissa företag kan man t.ex. beställa glasmosaik där ett foto trycks, så att man kan använda foton eller mönster som man verkligen gillar i inredningen.

Idag är glasmosaik även billigare än någonsin tidigare, då många nätbutiker som säljer olika byggvaror börjat sälja glasmosaik online, till riktigt bra priser. Så detta inredningsmaterial, som länge var ganska dyrt är nu åtkomligt för de allra flesta!

Du hittar enkelt nätbutiker som säljer glasmosaik av olika slag på internet.

Det finns dock vissa saker man bör tänka på om man bestämmer sig för att använda glasmosaik i hemmet:

För det första bör man alltid montera glasmosaiken i vitfix. Fix i andra färger kan nämligen synas igenom mosaiken, vilket kan förstöra utseendet. För det andra bör man vara mer försiktig när man monterar glasmosaik än t.ex. kakel, eftersom även små misstag med t.ex. fixet syns mycket tydligare. Detta kan göra att glasmosaik inte alltid är det bästa materialet att jobba med för dig som inte har utfört olika hemmaprojekt av det här slaget tidigare.

För det andra går det i regel alltid åt mer glasmosaik än vad man tror, framför allt om man är ovan vid att hantera glasmosaik, så beställ alltid lite mer än vad du faktiskt behöver, för att undvika att projektet drar ut allt för länge på tiden.